Mowl

Als ik niet leef, ga ik dood.


Geklutst

brood

Deel je brood en het smaakt beter, deel je geluk en het wordt groter. Phil Bosmans (1922)

“Ach, wil jij mis­schien twee plakjes ontbijt­spek uit de koel­kast pak­ken?” vroeg Brrrr. Ik werd blij.

“Ga je ontbijt maken voor ons?” juichte ik te vroeg.

“Voor mij.” ver­beterde Brrrr me. “Jij hebt worst­jes.”

De teleurstelling kon nauwelijks groter zijn. Ik dacht aan ’t witte­brood dat, nog warm van ’t roosteren, bekleed met ’t krokant uitgebakken spek en daar­over­heen ’t roerei, dat door Brrrr met liefde en verse kruiden tot ’n lobbige lekkernij zou worden samengesteld, ver­gezeld van fris ge­perst grapefruitsap, ’n waarachtig koninklijk ontbijt mocht worden genoemd.

Maar ja, ik had worstjes.

[“Verrek.” zei Brrrr, toen ie ’t sap in de koelkast wilde opbergen, “Waarom zei je niet dat we nog meer spek hadden? Dan had ik voor jou ook wat gemaakt.” Hij zag aan m’n ogen dat ie snel over iets anders moest beginnen.]

  1. Can’t you make bacon and eggs
    for yourself ?

    {Mowl: jawel. Maar ik had worstjes.}

    1. You can’t have it all.

      {Mowl: dat blijkt.}

  2. Ik wilde het al zeggen… mankeer je wat aan je handen 😉


    {Mowl: en m’n worstjes dan?}

  3. oh oh, stoute Brrrr zo René verwaarlozen.

    {Mowl: maar ik kreeg wel worstjes.}

  4. Dat je het uithoudt daar in huis.

    {Mowl: ach, zolang ik nog worstjes krijg.}

  5. Wat een vettigheid in huize Mowl ’s ochtends.

    {Mowl: niks vet — uitgebakken!}

  6. Ga je hem nu een schuldgevoel aanpraten?

    {Mowl: alsof dat zou kunnen.}

  7. Voortaan gewoon het zelfde ontbijt eten

    {Mowl: maar d’r waren geen worstjes voor Brrrr.}

  8. Wat een leuk woord, ‘lobbig’.

    Ik moest erg lachen om het ‘veertien’, ‘een vier’ supermarktverhaal.

    Groeten, ook aan Brrrr,

    Bert

    {Mowl: ah, je hebt Poerim overleefd, zie ik.}

Plaats een reactie

Ontdek meer van Mowl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag